28.9.10

rastergraafika alused

piksel - tuletis sõnadest "picture" ja "element". ehk siis pildielement. kõik see, mida sa arvutiekraanilt vaatad, koosneb pisikestest neljakandilistest elementidest ehk pikslitest... ja mida rohkem piksleid pinnaühiku kohta... seda teravam pilt : ) ...piksli-tehnika kasutamine tänavakunstis on juba vana vana teema... üks tuntumaid on ilmselt invader (prantsusmaalt) ja tema on see tüüp, kes teeb mosaiigiloomi (space invaders'i mängust... mis omakorda on üks jaapani värk ja disainitud tomohiro nishikado poolt, aastast 1978) ja siis see prantsuse tüüp kopib ja topib neid igalepoole seinadele... väga kuulus värk... no ja siis kasutatakse rastergraafika aluseid ka stencil artis päris jõudsalt... näiteks isegi eestist võib piksli-tehnikale otsa joosta... näiteks hiljuti tartus... ja siis tähelepanu ka betoonist vahelaeplaadi servale... kas me näeme signeeringut? kas me oleme seda signeeringut ka varem näinud?

9 kommentaari:

EEP ütles ...

Ma nüüd seda signeeringu eesmärki väga ei mõista. Kas tegemist on labaste grafitisodijate täägide sügavamõtteliste ja esteetiliste vendadega?

tuuslam ütles ...

signeering on stencil'i autori allkiri...

EEP ütles ...

Aga eesmärk? Varjatud kuulsuseiha?

tuuslam ütles ...

miks kunstnik oma maalile alla kirjutab? miks firmal on logo? miks inimesel üldse on allkiri? jne mõtted, et miks markeerida...

Sirilin ütles ...

jaluta kaameraga supilinna... herne tänavale. kohe esimene elektrikapp tänava alguses. siin on sama signeeringuga suur ja vaatamist väärt töö ;) ilmus mu akna alla ühel ööl. uhkusega ja ärevusega piilusin kardina vahelt, kui meisterdati :)

tuuslam ütles ...

sirilin, sa ajad mu kadedusest roheliseks... pean kiiremas korras tartusse tulema ;)

ranna ütles ...

oi see herne tänav tekitas kohe huvi. lähen panen homme pilgu peale;)

ranna ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
tuuslam ütles ...

my own private mr felt! ;)